שוק היי טק הפך כבר מזמן להיות שוק העבודות הנחשק ביותר בישראל. המוני צעירים נוהרים למשרות ההיי טק וישנם לא מעט העושים הסבות מקצוע ממקצועות אחרים ככדי להגיע להיי טק. כולם נוהרים אחרי התנאים הטובים והשכר הגבוה ואינם מפחדים משעות העבודה הארוכות.
כמובן שלא ניתן להתקבל למשרות היי טק ככה סתם ויש להתכונן ולהיערך לכך מראש. כמו לכל מקצוע גם למקצועות ההיי טק נדרשת הכשרה או השכלה מקדימה. קבלו ארבעה טיפים שיעזרו לכם למצוא עבודה בהיי טק.
פיתוח מיומנויות וכישורים חדשים
כפי שנאמר, תחום ההיי טק דורש מיומנויות וכישורים שניתן ללמוד אותם גם עצמאית וגם במבחר קורסים במכללות שונות. נסו לראות אילו מיומנויות או כישורים חסרים לכם על מנת להתקבל למשרות היי טק שונות ובחרו איך להשלים את המיומנויות. לדוגמא מיומנות חשובה בהיי טק היא שפות תכנות.
באם יש לכם את הידע יש לכם מזל אבל אם חסר לכם ידע בשפות תכנות חדשות או שאין לכם ידע כלל מומלץ להתחיל ללמוד דרך האינטרנט או בקורסים שונים המקנים היכרות עם מבחר שפות תכנות. כך גם עם תחומים טכנולוגיים שמשרות היי טק דורשות וניתן ללמוד אותם בקורסים או דרך האינטרנט.
מיומנויות כמו תקשורת, עבודת צוות ויכולת פתרון בעיות הינן אקוטיות כמעט לכל משרת היי טק ועל כן מומלץ לאמן את עצמכן במיומנויות אלו על מנת לשפר את הסיכויים להתקבל למשרת היי טק נחשקת.
שיפצור קורות החיים שלכם
קורות חיים הינם כרטיס הביקור הראשוני שלכם עוד לפני שנכנסתם לראיון. מכאן שחשוב מאוד כי קורות החיים יהיו מנוסחות כראוי וימשכו את העין על מנת שיזמנו אתכם לריאיון. הקפידו לנסח בצורה ברורה וקולעת את המיומנויות שיש בידיכם, את הניסיון התעסוקתי ובעיקר זה הרלוונטי למשרה אליה אתם פונים וכמובן שיש לציין את ההשכלה שרכשתם.
שדרוג נוסף הוא יצירת קורות חיים באנגלית. קורות חיים באנגלית ירשימו את המעסיק בידע שלכם בשפה שהינו דרישה בסיסית בכל משרת היי טק.
שיפור האנגלית שלכם
אפילו שם המקצוע בעברית נלקח מהשפה האנגלית. ידוע כי בתחום ההיי טק האנגלית שולטת. ההתכתבויות גם בין עובדי החברה דוברי העברית נעשות לעיתים קרובות באנגלית וכן, השימות בשפות תכנות ובתחומים טכנולוגיים רבים דורשים את השימוש באנגלית. לכן מומלץ ללמוד אנגלית בקורס או על ידי מורה פרטי או דרך האינטרנט על מנת לשפר את הידע והשליטה שלכם בשפה לרמה נאותה וראויה לעבודה בהיי טק.
שימוש במספר ערוצי חיפוש עבודה שונים
חשוב לפעול בכמה ערוצים במקביל ולא להתמקד רק בערוץ אחד. רשתות חברתיות כגון פייסבוק וLinked In יעילות בחיפוש עבודה בהיי טק אך מומלץ גם לפנות לחברות השמה המתחמחות בהיי טק.